Lage WW-premie hanteren? Leg het vóór 1 april 2020 schriftelijk vast!

In mijn blogs over de WAB heeft u het al kunnen lezen: vanaf 1 januari 2020 wordt de WW-premie vastgesteld per type contract.

 

In het kort komt het op het volgende neer. De lage WW-premie mag gehanteerd worden bij arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (niet zijnde oproepovereenkomsten). De hoge premie moet gehanteerd worden bij alle andere type contracten. Voorwaarde voor de lage premie is wel dat de arbeidsovereenkomst schriftelijk is vastgelegd.

 

Is een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd overgegaan in een overeenkomst voor onbepaalde tijd, zonder dat hier een nieuw contract voor is opgemaakt? Of is een werknemer al jaren bij u in dienst maar ontbreekt een schriftelijke arbeidsovereenkomst in uw administratie? Dan heeft u nog tot 1 april 2020 de tijd om dit te regelen.

 

Werkgevers krijgen tot 1 april 2020 de tijd om te voldoen aan het schriftelijkheidsvereiste voor de lage WW-premie. Dit betekent dat werkgevers tot die tijd de lage WW-premie mogen afdragen. Ook als de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd nog niet schriftelijk is vastgelegd, of als de arbeidsovereenkomst of het addendum nog niet door beide partijen is ondertekend.

 

Vanaf 1 april 2020 moet een schriftelijke arbeidsovereenkomst of addendum in de loonadministratie aanwezig. Dit moet door beide partijen zijn ondertekend. Ook moet hieruit blijken dat de werknemer al voor 1 januari 2020 in dienst was voor onbepaalde tijd. Is dit niet tijdig geregeld dan is de werkgever met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 alsnog de hoge WW-premie verschuldigd.

 

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van de schriftelijke vastlegging? Neem contact met mij op.

 

Benieuwd naar wat er nog meer wijzigt voor met betrekking tot de WW-premie? Lees mijn blog: De WAB komt eraan, de WW-premie wijzigt!

Lage WW premie hanteren
Lage WW premie hanteren